cold war

Call of Duty 2020 Bakal Diumumkan?

Call of Duty terkenal dengan cara mereka menarik minat pemain dengan memerlukan pemain untuk membongkar easter egg yang telah dimasukkan ke dalam game untuk mengenal pasti rahsia yang tersorok. Pada kali ini, mereka telah menghasilkannya dengan cara yang sangat kreatif dan mengejutkan yang telah mendatangkan banyak spekulasi yang berkait dengan pengumuman game Call of Duty terbaru pada tahun 2020 ini. Syarikat game Treyarch Studios telah mengeluarkan satu tweet yang menyatakan bahawa mereka sedang menghasilkan game baru bersama Raven Software, sebuah syarikat penghasilan grafik dan permainan.

Treyarch sangat terkenal dengan penghasilan game Call of Duty: Black Ops Series. Oleh sebab itu, ramai pemain dan streamers berharap dan yakin bahawa game Call of Duty pada tahun ini akan ambil tempat pada zaman yang sama seperti Black Ops, iaitu zaman Cold War!

Leaks & Berita Mengenai Call of Duty Terbaru Ini

black ops

Pada akhir bulan Jun yang lalu, terdapat banyak kebocoran dan khabar angin mengenai pengaturan Call of Duty 2020. Nampaknya bahawa permainan akan ditetapkan semasa Perang Dingin, dan judulnya bertajuk sebagai Call of Duty: Black Ops Cold War.

Berita terbaru mendakwa bahawa game tersebut akan dilancarkan pada bulan Oktober atau November – tempoh standard bagi pelancaran game Call of Duty – dan penghasilan game itu hampir selesai. Kebocoran sebelumnya telah mendakwa bahawa akan ada komponen single player dalam game, yang disahkan oleh khabar angin terbaru ini bahawa Frank Woods dan Alex Mason akan kembali! Ia dikhabarkan sebagai reboot untuk siri Black Ops, seperti Modern Warfare tahun lalu.

Game ini akan menjadikan perang di Korea Selatan dan Vietnam sebagai fokus utama, berdasarkan leaks. Suasana Perang Korea akan menjadi jalan baru bagi Call of Duty dari segi lokasi dan masa – ia berlaku pada tahun 1950-an, yang melibatkan pencerobohan Korea Selatan oleh rakan-rakan mereka di utara, sebelum bantuan antarabangsa tiba untuk membantu dan mendorong kekuatan menyerang. Nampaknya kempen ini akan lebih “mengerikan dan lebih ganas” daripada Modern Warfare, tetapi itu akan sangat mengagumkan jika mereka berjaya melakukannya, apatah lagi kontroversial!

Tetapi amaran, ini hanyalah khabar angin sahaja. Kita mengharapkan apa apa berita selanjutnya bakal dikeluarkan oleh pihak Treyarch sendiri.

Easter Egg & Rahsia Terbongkar!

Korang boleh saksikan sendiri video Youtube daripada Jackfrags ketika dia merungkai misteri pakej yang kebanyakkan Youtuber terima pada awal bulan Ogos yang lalu.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *